Algemene Ledenvergadering & Workshop

Op vrijdag 16 september 2022 organiseert de Vereniging voor Schematherapie (VSt) de workshop Schematherapie & dramatherapie: ervarend verbinden, aansluitend op de tweede Algemene Ledenvergadering (ALV) van dit jaar. 

Programma vrijdag 16 september
14.00 – 15.00 uur Algemene Ledenvergadering
15.15 – 17.45 uur Workshop door Katrin Bange
17.45 uur Borrel

Schematherapie & dramatherapie: Ervarend verbinden
Dramatherapie maakt gebruik van ervaringsgerichte werkvormen en expressietechnieken, deze leggen een verbinding tussen denken, voelen en handelen. Dramatherapie en schematherapie laten zich goed combineren. In dramatherapie wordt door middel van het ‘doen alsof’ een spelwerkelijkheid gecreëerd, hoewel niet de realiteit, zijn de opgedane ervaringen wel echt. In de speelruimte die zo ontstaat, liggen volop kansen voor het bewerken van schema’s en modi, het creëren van nieuwe betekenissen. In deze actieve en ervaringsgerichte workshop verkennen wij een aantal van deze mogelijkheden. Jij gaat ervaren hoe je deze dramatherapeutische technieken en werkvormen kunt integreren in de schematherapeutische behandeling.

Katrin Bange
Katrin Bange, MDTh is senior schematherapeutisch vaktherapeut (dramatherapeut).
Zij werkt in haar praktijk “Praktijk voor Vaktherapie en Coaching Nijmegen”, waar zij schemagerichte dramatherapie inzet in individuele- en groepsbehandelingen. Dit doet zij vaak in multidisciplinaire samenwerking.  Zij is mede auteur van het boek ‘Schemagerichte werkvormen voor vaktherapie’ en heeft verschillende workshops gegeven over de combinatie van dramatherapie en schematherapie.

Agenda ALV
Tijdens de ALV zullen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde komen: 
  • Jaarplan en Begroting 2023;
  • Reglementswijzigingen.
De agenda en vergaderstukken voor de ALV ontvang je op een later moment.

 

Praktische informatie ALV en workshop
De ALV en de workshop vinden plaats in de Zalen van Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht. Klik hier voor een routebeschrijving naar de Zalen van Zeven. 

Kosten
1. Alleen workshop     € 75,-       
2. Workshop en ALV   € 25,-
3. Alleen ALV              € 0,-
 
Inschrijven voor optie 2 en 3 is alleen mogelijk voor leden van de vereniging. Wil je lid worden van de VSt? Kijk dan op de website voor meer informatie over het lidmaatschap. Heb je vragen over het lidmaatschap? Stuur dan een mail naar info@schematherapie.nl

Het is mogelijk om optie 3, alleen de ALV, online te volgen. Indien je de ALV online wenst bij te wonen, dan kun je dit aangeven bij je aanmelding. LET OP: dit is alleen mogelijk voor de ALV, de workshop is enkel face-to-face te volgen in Utrecht. Als je je aanmeldt voor de workshop én de ALV, dan is het niet mogelijk om de ALV online te volgen. 
 
Heb je vragen over de workshop of de ALV? Laat het ons dan weten via info@schematherapie.nl

Op deze bijeenkomst zijn de algemene voorwaarden en inschrijf- en annuleringsvoorwaarden van de VSt van toepassing.

Datum en tijdstip:
2022-09-16T14:00:00 2022-09-16T17:45:00
Locatie:
De Zalen van Zeven
Adres:
Boothstraat 7
3512 BT Utrecht
Nederland
Aanmeldperiode: