Schematherapiecongres 2017

Verbinden - Schematherapie als schakel

29 september 2017 - Mövenpick Hotel Amsterdam

Je veilig en verbonden voelen met andere mensen is een belangrijke basisbehoefte. Schematherapie helpt mensen op een adequate manier aan deze behoefte te voldoen. Dit is een uitdaging die steeds groter wordt in een maatschappij waarin ondanks allerlei moderne communicatiemiddelen als maar meer mensen zich eenzaam voelen, waarin we bestookt worden met nieuws over oorlogen en aanslagen en waarin wereldleiders kiezen voor polarisatie in plaats van verenigen.

In drie centrale lezingen willen wij u inspireren met informatie over de groei van schematherapie, de toegenomen evidentie over de werkzaamheid, de samenhang tussen de onderliggende concepten en de behandelstrategieën  het verband tussen hechting en de ontwikkeling van schema’s en modi. Arnoud Arntz, Marleen Rijkeboer en Guy Bosmans nemen u daartoe graag mee in hun interessante lezingen. Daarnaast zijn er veel collega’s die u zullen inspireren in de workshops en via live-supervisie.

Nieuw op dit congres is dat u niet alleen via symposia geïnformeerd wordt over de laatste wetenschappelijke bevindingen, maar dat jonge (schematherapie)onderzoekers ook laten zien welke onderzoekvaardigheden zij in huis hebben. Hiervoor kunnen zij beloond worden met de Young Arntz Investigator Award.