Call for abstracts

‘All you need is…’ is het thema van het komende Schematherapie Congres. Wij nodigen je van harte uit om hier een bijdrage aan te leveren!

Jeffrey Young plaatste de emotionele behoeften van het kind centraal in de schematherapie. Hoe gaan we als schematherapeut met deze behoeften aan de slag? Wat zijn hierbij de aandachtspunten, de do’s and don’ts? Wat heeft een cliënt nodig, binnen de therapeutische relatie en binnen het therapeutisch behandelproces? Welke doelstellingen en interventies zijn nodig om het verschil te maken in schematherapie? Wat heeft het behandelproces nodig en wat de schematherapeut zelf? Deze vragen zullen centraal staan tijdens het congres.

Wij zijn op zoek naar bijdragen over deze of andere onderwerpen die aansluiten bij het thema ‘All you need is…’. Je kunt bijvoorbeeld een bijdrage leveren in de vorm van een  presentatie of symposium waarin je resultaten van wetenschappelijk onderzoek presenteert en verbindt met de klinische praktijk. Daarnaast zijn we uiteraard op zoek naar interactieve, inspirerende workshops waarin deelnemers zelf aan de slag gaan met het oefenen van technieken en interventies. 

Wij denken onder meer aan de volgende bijdragen: 

  • Wetenschappelijke inzichten rondom emotionele behoeften;
  • Workshops over interventies gericht op specifieke behoeften;
  • Workshops gericht op reflectie van de therapeut over moeilijkheden in het voorzien in bepaalde behoeften van de client;
  • Workshops rondom de eigen behoeften als therapeut;
  • Workshops of symposia over wat het therapeutisch proces nodig heeft;
  • Workshops of symposia over wat specifieke doelgroepen nodig hebben binnen schematherapie.

Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen die aan het thema van dit jaar opgehangen kunnen worden. We nodigen je uit om deze of andere onderwerpen verder uit te diepen in een workshop of symposium. Ook dit jaar wordt weer de Young Arntz Investigator Award uitgereikt aan de onderzoeker met de meest prestigieuze onderzoekspresentatie. 

Heb je een idee? Dien dan snel je abstract in! Het abstract moet aan bepaalde criteria voldoen. Bekijk hier alle criteria. 

Dien hier je abstract in.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marja van der Meulen via info@m2support.nl of via 06-19226525.