Oproep ImRs survey

Oproep aan clinici met affiniteit voor imaginaire rescripting! Uw bent nodig. 

Imaginaire rescripting (ImRs) is een essentiële techniek binnen de schematherapie. De ontwikkeling van ImRs als alleenstaande behandeltechniek is in volle gang. In recente jaren is het onderzoek naar de effectiviteit en werkingsmechanismen van ImRs exponentieel toegenomen.  Dit heeft geleid tot het opnemen van ImRs als een richtlijnbehandeling voor PTSS. Er is ook veel interesse in het gebruik van ImRs in de klinische praktijk, dit blijkt uit de grote vraag naar training vanuit verschillende partijen.  

In 2021 is een internationaal consortium gestart om het onderzoek naar en implementatie van ImRs op internationaal niveau op elkaar af te stemmen en in goede banen te leiden. Dit consortium bestaat uit onderzoekers en clinici uit verschillende landen met een duurzame interesse in ImRs. Binnen het consortium bestaan twee taskforces, waaronder de ‘valorisatie’ taskforce (met o.a. VSt leden Marleen Rijkeboer en Remco van der Wijngaart). Deze taskforce houdt zich bezig met het vertalen, verspreiden, en implementeren van de laatste inzichten in ImRs naar de klinische praktijk.  

Een eerste concrete actie die wij als taskforce willen nemen is het opzetten van een online ImRs community om onze doelstellingen te realiseren. Deze community heeft als doelgroep clinici die regelmatig werken met ImRs. Met een korte vragenlijst (5-10 minuten) willen wij de wensen en potentie van deze doelgroep in kaart brengen zodat wij de vorm van de toekomstige community hierop kunnen afstemmen. Dit is dus een kans om daar invloed op te hebben! 

Graag roepen wij de VSt leden op om deze vragenlijst in te vullen. Uiteraard is deelname anoniem en is de privacy gewaarborgd! De vragen zijn in het Engels aangezien het om een internationale community gaat. We verzoeken je om in het Engels te antwoorden (niet alle taskforce leden zijn Nederlands).  

Hierbij de link naar de vragenlijst: 

https://psychru.qualtrics.com/jfe/form/SV_9MIWYamiXG8Zurs  

Veel dank! 

Julie Krans (ook namens alle taskforce leden)