Groepsschematherapie opleidingen 2024-CCD

Schematherapie is een integratieve therapie waarin methoden en technieken uit de interpersoonlijke, experiëntiële en psychodynamische therapie geïntegreerd zijn in een theoretisch model gebaseerd op de cognitieve theorie, met als doel persoonlijkheidsproblematiek effectief te kunnen behandelen. Schematherapie is effectief gebleken bij diverse persoonlijkheidsstoornissen en veelbelovend bij terugkerende As I problematiek of chronische As I problematiek. Deze therapie wordt individueel en in groepen toegepast en steeds breder geïmplementeerd. Uitgangspunt is dat wanneer niet aan de basisbehoeften van kinderen wordt voldaan zij disfunctionele schema’s, copingstijlen en modi kunnen ontwikkelen die een rol spelen bij persoonlijkheidsstoornissen en hardnekkige stemmings- en angststoornissen.

Inhoud cursus:

In deze vervolgcursus leert u hoe u de schematheorie en al haar technieken kunt toepassen in een groep en waarom de groep zich uitstekend leent voor het werken met taaie persoonlijkheidsproblematiek. U gaat de extra mogelijkheden ervaren die een groep te bieden heeft en leert hoe u gebruik kunt maken van groepsfactoren en structuurelementen om de werkzaamheid van de therapie te optimaliseren. U leert de behandeling op te delen in fases en u leert uw houding en interventies vorm te geven per fase. Verder leert u om te gaan met ingewikkelde groepsdynamieken en met uw eigen angsten en onzekerheden in het groepswerk en hoe u die therapeutisch kunt gebruiken. Naast het oefenen van groepsschematherapeutische technieken zoals imaginatie, stoelenwerk en rollenspellen zullen we uitgebreid stilstaan bij moeilijke en spannende situaties in de groep zoals o.a. conflicten, storend gedrag, splitsing en cliënten die niet in actie komen.

De cursus wordt vormgegeven door 2 docenten met jarenlange ervaring met groepsschematherapie bij zowel Cluster B als Cluster C problematiek en is (net zoals de groepsschematherapie zelf) zeer ervaringsgericht!

Accreditatie:

  • Vereniging voor schematherapie: 25 punten
  • NVGP: 25 punten
  • NIP: 39 punten
  • FGzPt: 27 punten

Accreditatie bij de NVvP (Psychiaters) is op aanvraag mogelijk.

Data:

  • 7-2, 6-3, 27-3, 17-4 2024 Arnhem
  • 13-3, 10-4, 23-5, 6-6 2024 Woerden
  • 4-9, 25-9, 16-10, 20-11 Arnhem

Prijs: €1.125,-

Meer informatie: Schematherapie opleiding - Cure & Care Development in Arnhem (curecare.nl)

Datum en tijdstip:
2024-09-04T00:00:00 2024-11-20T00:00:00
Locatie:
CCD
Adres:

Arnhem
Aanmeldperiode: