Webinar 'Online schematherapie' gevolgd door de Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 19 maart 2021 houdt de Vereniging voor Schematherapie (VSt) haar eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) van dit jaar, voorafgegaan door het webinar 'Online schematherapie: Handvatten voor de praktijk.' Ook de ALV zal dit keer online plaatsvinden. Als je de ALV bijwoont, is dit webinar gratis te volgen! Het webinar wordt gegeven door psychiater en schematherapeut Bram van der Boom, die vanuit de praktijk en wetenschappelijk onderzoek handige tips zal geven over online schematherapie: Hoe je dat (beter) kunt doen en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden.

Aanmelden voor de ALV en/of het webinar en kosten
Als je je wilt inschrijven voor het webinar en/of ALV, kun je dit hieronder doen via de knop 'Aanmelden'.
 
Kosten

  • Alleen webinar       voor leden en niet-leden € 25,-       
  • Webinar en ALV      € 0,-
  • Alleen ALV              € 0,-

Inschrijven voor het webinar is voor zowel leden als niet-leden mogelijk! De ALV kan alleen bijgewoond worden door leden van de Vereniging voor Schematherapie. 

Datum en tijdstip:
2021-03-19T14:15:00 2021-03-19T17:45:00
Locatie:
Online
Adres:
Online

Aanmeldperiode:

Programma

19-03-2021
14:15 - 16:15 uur Het Webinar 'Online Schematherapie: Handvatten voor de praktijk'
16:15 - 16:30 uur Pauze
16:30 - 17:45 uur De Algemene Ledenvergadering (alleen toegankelijk voor leden)

Indien u zich alleen voor het webinar heeft aangemeld, ontvangt u binnen 3 werkdagen een factuur per e-mail. 

Speciaal verzoek: vul de vragenlijst over online schematherapie in
De eerste Special Interest Group (SIG) van de VSt, die de (on)mogelijkheden van online schematherapie onderzoekt, heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit een vragenlijst gemaakt die inventariseert hoe het schematherapeuten tot nu toe is vergaan tijdens de coronacrisis. De resultaten van de vragenlijst (invulduur 15-20 minuten) worden gebruikt als input voor het webinar van Bram van der Boom en voor onderzoeksdoeleinden. Vragen die we hiermee hopen te beantwoorden zijn: Wat was de verwachting van therapeuten over behandelen op afstand, en hoe werd het in de praktijk ervaren? Wat denken therapeuten van de effecten van videobellen op de behandeling? Daarnaast is de VSt benieuwd of zij kan voorzien in ondersteunings- of informatiebehoeften van haar leden op het gebied van zorg en afstand. 
Wat is jouw ervaring met online behandelen? Klik hier om mee te doen aan het onderzoek en laat je mening horen!

Agenda ALV
Tijdens de ALV zullen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • (Financieel) jaarverslag 2020;
  • Vooruitblik activiteiten 2021;
  • Herverkiezing Hellen Hornsveld, secretaris van  het bestuur.

Praktische informatie ALV en webinar
De ALV en het webinar zullen online plaatsvinden en zijn dus vanaf je eigen computer te volgen. Je ontvangt op donderdag 18 maart een persoonlijke link om het webinar en/of de ALV online te kunnen volgen. Zorg dat je vóór 14.15 uur online aanwezig bent, want het webinar begint stipt om 14.15 uur. 

Het webinar is geaccrediteerd door de Vereniging voor Schematherapie en de FGzPt. 

Informatie over Bram van der Boom
Bram is psychiater, schematherapeut en groepstherapeut en is werkzaam als onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij onderzoekt het effect van online schematherapie voor persoonlijkheidsstoornissen. Verder is hij actief binnen zijn eigen bedrijf GGZ Solutalks, de eerste volledig online zorgorganisatie in Nederland. Daarnaast is hij mede-oprichter van PsyFlix, een platform voor online nascholing voor psychotherapie. 
 
Heb je vragen over het webinar of de ALV? Laat het ons dan weten via info@schematherapie.nl