Schematherapie

voor persoonlijkheidsproblematiek

Zoek een schematherapeut

Iedereen met een BIG geregistreerd beroep of lidmaatschap van een gespecialiseerde psychotherapievereniging kan zich inschrijven in het register van schematherapeuten als hij/zij voldoet aan een aantal kwalificaties op het gebied van cursussen, supervisie en intervisie op het gebied van schematherapie (zie hiervoor het onderdeel “lid worden”).

Een aspirant lid is nog in opleiding en mag alleen schematherapie geven onder supervisie.  Een supervisor is tevens senior lid.

De registerhouder van het register voor schematherapeuten is niet verantwoordelijke voor de juistheid van de gegevens die door de deelnemers in het register zijn ingevoerd en kan dus niet aangesproken worden op de daden of “fouten”, van de specialist. De registratie in een BIG register of als lid van een gespecialiseerde psychotherapievereniging geeft wel de garantie dat betrokkene zich verplicht tot het hanteren van de daarbij behorende beroepscodes.

Ben je op zoek naar een schematherapeut in het buitenland? Raadpleeg dan de “Zoek een therapeut” functie op de site van de ISST: www.schematherapysociety.org