Schematherapie

voor persoonlijkheidsproblematiek

Over het Register

Het Register Schematherapie is een stichting die is opgericht in 2006 met als doel de kennis over schematherapie verder te verspreiden en de kwaliteit van schematherapeuten te bewaken. De website maakt het voor patiënten en hulpverleners mogelijk om een erkende schematherapeut te vinden. Voor hulpverleners is het tevens een platform om informatie over (de opleiding tot) schematherapeut te vinden en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Het bestuur van het Register Schematherapie bestaat uit een aantal mensen die ruime kennis en ervaring hebben op het gebied van Schematherapie:

Voorzitter: Marleen Rijkeboer

Secretaris: Janie van Dijk

Penningmeester: Eelco Muste

Portefeuillehouder Onderzoek en Kwaliteitsbewaking: Odette Brand – De Wilde

Portefeuillehouder Onderwijs en Registratie: Hélène Bögels

Portefeuillehouder Vaktherapie: Elsa van den Broek

Portefeuillehouder Communicatie en PR: Rosi Reubsaet

Het bestuur wordt ondersteund door 3 werkgroepen: de werkgroep Cursusaccreditatie, de werkgroep Aanmelding en de werkgroep Schematherapeutisch werkenden.

Op secretarieel vlak worden we ondersteund door Zonder Zorg in Amsterdam: Manon van Leeuwen.

In het register zijn hulpverleners opgenomen die voldoen aan de eisen van het Register. De eisen bestaan uit een bepaalde vooropleiding die aan strikte voorwaarden moet voldoen qua aantal uren cursus en supervisie. Ook mensen die in opleiding zijn tot schematherapeut kunnen zich inschrijven in het Register. Verder is het voor geregistreerde vaktherapeuten mogelijk zich in te schrijven als Schematherapeutisch werkers. De registerhouder heeft deze gegevens wel gecontroleerd, maar is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde therapie.