Nieuwsarchief

Registratie vaktherapie: Grandfathering tot 1 juli 2015

Het is zover! De eerste Vaktherapeuten zijn geregistreerd als schematherapeutisch werker in het Register Schematherapie. Toenemend komen er vragen over registratie en ook over accreditatie van cursussen binnen bij ons. Ook melden zich Vaktherapeuten voor registratie. Hierbij kunnen zij een beroep doen op de zogenaamde Grandfathering regeling. Dit is een versoepelde regeling die het voor Vaktherapeuten met schematherapie-ervaring mogelijk maakt om toe te treden.

Om meer Vaktherapeuten de mogelijkheid te geven van deze regeling gebruik te maken heeft het bestuur van het Register besloten om de Grandfathering regeling te verlengen tot 1 juli 2015. Registreren is even een tijdsinvestering, maar is zeker de moeite waard! Dus herken je jezelf in bovenstaande: aarzel niet en maak gebruik van deze versoepelde, tijdelijke regeling. Regulier inschrijven voor registratie is natuurlijk altijd mogelijk.

De aanmeldingscommissie neemt beide soorten aanvragen in behandeling en denkt ook mee in deficiënties en bij vragen of onduidelijkheden. Je kunt hier het Reglement Vaktherapie en de Regeling Vaktherapeuten bekijken.