Nieuwsarchief

Extra uitleg over de supervisoren cursussen

In december 2016 is de eerste lichting docenten getraind voor de nieuwe supervisorencursus. In maart 2017 wordt de tweede lichting docenten getraind. Deze docenten kunnen vanaf 2017 supervisorencursussen Schematherapie gaan aanbieden voor senior schematherapeuten, die voldoen aan de voorwaarden om supervisor te worden. Deze cursussen worden niet vanuit het Register Schematherapie georganiseerd maar door de docenten zelf via de bekende opleidingsorganisaties of in eigen beheer. Zie hiervoor ook de cursusadvertenties op deze site en websites van de opleidingsinstituten. De accreditatie voor de supervisorencursus Schematherapie kan door de docenten aangevraagd worden bij de FGZP en/of VGCT (mits de betreffende docenten hiervoor de juiste registraties hebben). Dit maakt de cursus ook interessant voor reeds geregistreerde schematherapie supervisoren. De cursus is erg leerzaam wat betreft competentiegericht supervisie geven over schematherapie en daarom zeker aan te raden als nascholing en het opfrissen of aanscherpen van supervisie vaardigheden.

Samenvattend, vanaf januari kunnen er twee soorten ‘nieuwe’ cursussen aangeboden en gevolgd worden:

  1. Supervisorencursussen Schematherapie voor senior schematherapeuten die supervisor Schematherapie willen worden en aan de eisen daarvoor voldoen. In deze cursus worden je vaardigheden als supervisor Schematherapie getraind.
  2. Docentencursussen Supervisorencursussen Schematherapie (ook wel train-de-trainer-cursussen genoemd) voor schematherapeuten die al geregistreerd zijn als supervisor in het Register Schematherapie en die graag de supervisorencursussen zoals onder 1. bedoeld, willen gaan geven. In deze cursus leer je een supervisorencursus Schematherapie geven. Er kunnen alleen supervisoren deelnemen die docent zijn geweest in een geaccrediteerde schematherapiecursus (basiscursus en/of vervolgcursus).

Alle cursussen zullen te vinden zijn via de reguliere kanalen.