Nieuws

Vooraankondiging ALV 10 mei 2019

Hierbij tref je nadere gegevens en een inschrijvingsmogelijkheid voor de Algemene Leden Vergadering op 10 mei 2019 en de workshop die hieraan vooraf gaat. Dit betreft een vooraankondiging van de ALV. Leden ontvangen binnenkort een officiële uitnodiging met agenda en een link naar de te bespreken stukken.

Programma

13.30:    Binnenkomst en registratie.
14.00:    Start workshop “Autisme krijgt kleur: persoonlijkheid in
autismespectrum”
 door Richard Vuijk
(nadere informatie hier onder).
16.45:    Einde workshop/pauze.
17.00:    Algemene Ledenvergadering.
18.00:    Slot ALV met borrel.

Plaats

Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Kosten

Bij een gecombineerde deelname aan zowel de workshop als de ALV betaal je een sterk gereduceerd tarief voor de workshop. Er zijn drie opties

  1. Workshop alleen             €75,
  2. Workshop en ALV           €25,-
  3. ALV alleen                      € 0,-

Optie 2 en 3 alleen mogelijk voor leden van de vereniging

Voor de geregistreerden onder ons: Wist je dat je zonder extra kosten tevens lid kunt worden van de Vereniging voor Schematherapie? Meer dan 800 leden gingen je reeds voor!

Voor digitaal aanmelden: https://www.schematherapie.nl/aanmelden-lidmaatschap/

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Workshop “Autisme krijgt kleur: persoonlijkheid in autismespectrum”

Door:
Richard Vuijk

Richard Vuijk is klinisch psycholoog, werkzaam bij Sarr Expertisecentrum Autisme te Rotterdam, onderdeel van Parnassia Groep. Hij is als docent, cursusleider en supervisor verbonden aan verschillende RINO’s en de Parnassia Academie, is eigenaar van AutismeSpectrumNederland en doet onderzoek naar psychodiagnostiek, persoonlijkheid en psychotherapie bij volwassenen met autismespectrumstoornis.

Van zijn hand verschenen in 2014 (tweede druk 2016) het Nederlands Interview ten behoeve van Diagnostiek Autismespectrumstoornis bij volwassenen (NIDA) en in 2018  Werkwijzer – Psychodiagnostiek autismespectrumstoornis volwassenen dat vanuit Sarr Expertisecentrum Autisme mogelijk gemaakt is en kosteloos ter beschikking gesteld wordt ten behoeve van zorgvuldige psychodiagnostiek van autismespectrumstoornis bij volwassenen in Nederland.

Inhoud en doel van de workshop

Richard Vuijk geeft een interactieve workshop over volwassenen met een autismespectrumstoornis en persoonlijkheid(spathologie) aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en klinische praktijk. Hij zal casuïstiek bespreken en beeldmateriaal laten zien, zal reflecteren op verschillen en overeenkomsten tussen autismespectrumstoornis en persoonlijkheidsstoornis en op een (schematherapeutisch) behandelperspectief. Je wordt hierbij actief betrokken en aangezet tot discussie over dit onderwerp. Na afloop van de workshop:

  • ken je de (hypothetische) etiologische verschillen tussen ASS en persoonlijkheid(spathologie)
  • weet je hoe de persoonlijkheid van kinderen, jeugdigen en volwassenen met ASS opgebouwd kan zijn
  • weet je hoe persoonlijkheidspathologie zich ontwikkelt bij mensen met ASS
  • kan je onderscheid maken tussen ASS en DSM-persoonlijkheidspathologie/ -stoornissen
  • weet je wat de positieve aspecten van persoonlijkheid van mensen met ASS zijn

heb je zicht op hoe een (schematherapuetische) behandeling vorm te geven voor mensen met ASS en comorbide persoonlijkheidsstoornis