Nieuws

VACATURES Vereniging

Vacature commissie Wetenschap en Kwaliteit 

De commissie Wetenschap en Kwaliteit maakt zich sterk om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van schematherapie te stimuleren en actuele ontwikkelingen op dit gebied zichtbaar te maken. De commissie doet dit, onder anderevia de website en de nieuwsbrief van de vereniging. Maar ook via het organiseren van workshops en het tweejaarlijks schematherapiecongres, waarmee we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar willen brengen. Lijkt het je leuk om hieraan een bijdrage leveren? Dan zijn we op zoek naar jou.  

Onze commissie: 

De commissie komt maandelijks  bijeen om te vergaderen, dit gebeurt over het algemeen via Skype. De geschatte tijdsinvestering is gemiddeld  1 uur per week, in de weken voor het tweejaarlijks schematherapiecongres kan dit meer zijn Hiervoor ontvang je een onkostenvergoeding, gratis deelname aan het schematherapiecongres van de vereniging en een gezellig vergaderdiner met de gehele commissie.  Ben jij enthousiastNeem dan contact op met Marjolein van Wijk-Herbrink of Eva Horn via info@schematherapie.nl 

 Wij vragen: 

 • Affiniteit met schematherapie, bij voorkeur geregistreerd als supervisor schematherapie; 
 • Affiniteit (en eventueel ervaring) met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur gepromoveerd; 
 • Tijdsinvestering voor het bijwonen van vergaderingen; 
 • Nieuwsgierig en innovatief; 
 • Organisatievermogen (planning en organisatie). 

 Vacature commissie Voorlichting en Communicatie 

Ben jij enthousiast over schematherapie en wil je dat enthousiasme graag overbrengen op anderen? Dan is deze vacature misschien iets voor jou. De commissie Voorlichting en Communicatie zoekt een senior of supervisor schematherapeut die de commissie wil helpen met bijvoorbeeld het beheren van de media van de vereniging, in het bijzonder de nieuwsbrieven, de website en social media (LinkedIn).  De commissie zal zich binnenkort ook bezighouden met het optimaliseren van de website van de vereniging en zal meedenken over een professioneel voorlichtingsfilmpje over schematherapie.  Help jij mee?  

Onze commissie: 

Onze jonge commissie bestaat uit: een voorzitter (Heleen Grandia) en drie leden (Maarten PauwelsMicky Kuijer en Daphne Bakker). Ons doel met de commissie is mensen te enthousiasmeren en te informeren over schematherapie en de leden met elkaar te verbinden. Wij zijn op zoek naar iemand die ons daarbij wil helpen.  

Profiel: 

We zijn op zoek naar een nieuw lid dat zich herkent in het volgende profiel: 

 • Affiniteit met voorlichting en communicatie; 
 • Vlotte pen; 
 • Zo mogelijk redactionele ervaring. 

Tijdsbeslag: maximaal 8 uur per maand. 

Vergoeding: onkostenvergoeding. 

Belangstelling? 

Als je belangstelling hebt voor onze commissie, mail dan naar Heleen Grandia viainfo@schematherapie.nl  en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.  

Vacature Registratiecommissie 

Ben jij kritisch, precies en pro-actiefBen je geregistreerd senior of supervisor bij onze vereniging (VSt)? En wil je een bijdrage leveren aan het bewaken van de kwaliteit van het register van onze vereniging? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou. De Registratiecommissie komt elk jaar 1 à 2 keer bijeen. De geschatte tijdsinvestering is gemiddeld 1 uur per week. Hiervoor ontvang je een onkostenvergoeding, gratis deelname aan het tweejaarlijks schematherapiecongres van de vereniging en een gezellig vergaderdiner met de gehele commissie.  Heb jij interesse? Mail dan met Pancras van den Bos via info@schematherapie.nl 

Onze commissie: 

De belangrijkste taak van de registratiecommissie is het beoordelen van aanvragen voor registratie als aspirant, junior, senior of supervisor (schematherapeut of schematherapeutisch werkende). Daarnaast adviseert de commissie het bestuur over het registratiebeleid en beantwoordt zij vragen van leden over registraties. Dit laatste gebeurt in de regel door ZonderZorg, al dan niet in samenspraak met een lid of de voorzitter van de commissie. Daarnaast start de commissie dit jaar met het optimaliseren en mogelijk digitaliseren van de werkprocessen van de commissie. 

Per jaar zijn er ongeveer 150 aanvragen voor registratie. Aanvragen worden beoordeeld door twee commissieleden; de eindbeoordeling wordt door een derde lid gedaan. De beoordelingen gebeuren digitaal. Administratieve voorbereiding en afhandeling van de registratieverzoeken gebeurt door ZonderZorg 

 Wij vragen: 

 • Registratie op het niveau van senior of supervisor; 
 • Kennis van het registratiereglement of de bereidheid je dit eigen te maken;  
 • Beschikbaarheid voor deelname aan vergaderingen en beoordeling van registratieverzoeken; 
 • Een enthousiaste en proactieve houding.  

 Heb jij interesse? Mail dan met Pancras van den Bos via info@schematherapie.nl