Nieuws

Save the Date! Schematherapiecongres 2019 ‘Setting the stage’ op 20 september 2019

Op 20 september 2019 vindt er weer een Schematherapiecongres plaats. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Het thema van dit jaar is ‘Setting the stage’.

Schematherapie is groeiend in populariteit en het thema ‘setting the stage’ gaat over het creëren van de juiste voorwaarden om schematherapie te laten floreren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

  • Welke zaken zijn noodzakelijk voor een goede implementatie van schematherapie en hoe borg je vervolgens de kwaliteit?
  • Wat is het belang van intervisie en supervisie en hoe geef je deze vorm?
  • Hoe kun je schematherapeutische principes inbedden in een residentieel behandelklimaat?
  • Wat is bekend over de frequentie van therapiesessies in relatie tot effectiviteit en wat als deze frequentie niet haalbaar blijkt in de praktijk?
  • Hoe kun je social media inzetten om schematherapie te ondersteunen?
  • In hoeverre is het effectief om schematherapie te vervlechten met andere methoden (bijv. EMDR)?

Dit is zomaar een greep uit de vele onderwerpen die aan het thema van dit jaar opgehangen kunnen worden. Locatie en call-for-abstracts volgen nog. De Vereniging voor Schematherapie streeft ernaar om de komende maanden weer een inspirerend programma samen te stellen met interessante key notes, prikkelende workshops, fascinerende onderzoeks-symposia en leerzame live-supervisies. Met daarbij voldoende tijd om met elkaar boeiende discussies te voeren over de opgedane kennis en ervaringen. Dus save the date, wij hopen u te zien op 20 september!