Nieuws

Register voor schematherapeuten opengesteld voor de orthopedagoog-generalist

De Vereniging voor Schematherapie (VSt) heeft haar register opengesteld voor de orthopedagoog-generalist (in opleiding). Het gaat daarbij specifiek om de orthopedagoog-genaralist die geregistreerd is bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en de postmaster orthopedagoog-generalist die is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Het voorstel hiervoor werd op 10 mei jl. goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van de vereniging.

Schematherapie heeft in Nederland een duidelijke plek gekregen binnen de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Ook in de jeugdhulp, een belangrijk werkveld van de orthopedagoog-generalist, wordt schematherapie steeds vaker toegepast. Het eerste wetenschappelijk onderzoek naar schematherapie bij jongeren met gedragsproblemen geeft veelbelovende resultaten. Ben je geïnteresseerd in een geaccrediteerde opleiding of in de registratie tot schematherapeut? Kijk dan voor meer informatie op de website van de VSt. Ook kun je de vereniging mailen via: info@schematherapie.nl

Voordelen registratie en lidmaatschap VSt
Zorgprofessionals die zich registreren bij de VSt, beschikken met hun registratie over een kwaliteitskeurmerk. Met deze registratie geven ze namelijk aan dat hun opleiding voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ook kunnen zij deelnemen aan verschillende activiteiten van de vereniging, zoals het bijwonen van workshops en congressen over schematherapie. Zorgprofessionals die zich registreren, kunnen ook gemakkelijker gevonden worden als schematherapeut door bijvoorbeeld huisartsen, cliënten of zorginstellingen via de website van de vereniging. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt door mensen die beroepsmatig of als cliënt geïnteresseerd zijn in schematherapie.

Word je lid van de vereniging, dan je profiteer je bovendien van een aantal voordelen, zoals korting op de activiteiten van de vereniging. Ook kan je als lid deelnemen aan netwerken van schematherapeuten die door de vereniging worden ondersteund. Wil je meer weten over de voordelen van het lidmaatschap? Kijk dan op de website van de VSt.