Nieuws

Gratis netwerkavond door Ad de Jongh

Speciaal voor leden van de Vereniging voor Schematherapie en de VGCt, die in het bezit zijn van een erkend EMDR Basiscertificaat, is deze avond ook gratis.

Wanneer:           Maandag 24 juni 2019 van 19:30 – 22:00 uur

Waar:
Eenhoorn Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH  te Amersfoort.

Kosten: Deelname VEN-leden is gratis.
Accreditatie: VEN 2 PE-punten (smal)

Deelname niet-leden met een door de VEN geaccrediteerde opleiding: € 25,-

Niet VEN-leden dienen bij inschrijving een kopie van het erkende EMDR Basiscertificaat mee te sturen. Inschrijven kan via https://www.emdr.nl/emdr-agenda/#netwerkavonden

 “Met nieuwe vormen van werkgeheugenbelasting nog effectiever met EMDR”
EMDR therapie kan tegenwoordig zo veel beter en sneller dan wat we vroeger hebben geleerd. De laatste jaren zijn er tal van nieuwe ontwikkelingen, waarbij de belangrijkste ontwikkeling misschien wel de manier is waarop we de werkgeheugenbelasting kunnen maximaliseren.

In deze lezing worden een aantal nieuwe werkgeheugen belastende taken en technieken gepresenteerd. Van de meest creatieve en extreme taken die tegenwoordig voorhanden zijn en het destabiliseren van herinneringen door massieve technieken, zoals de EMD-knaller.  Tot methoden die specifiek kunnen worden ingezet bij patiënten waarbij er sprake is van veel angst en dissociatie.
Het doel van deze lezing is dan ook nieuwe inspiratie op te doen voor patiënten waarbij de SUD te langzaam daalt en/of sprake is van ernstige psychopathologie. Enkele nieuwe toepassingen worden gedemonstreerd aan de hand van videobeelden. Bovendien krijg je de kans zelf te oefenen met het materiaal.

Over de spreker
Ad de Jongh is gezondheidszorg-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij honorary professor in de psychologie aan de Salford University, aan de University of Worcester (UK), aan de Queen’s University in Belfast. Hij is EMDR trainer, hoofd van het wetenschappelijk onderzoek bij psychotrauma expertisecentrum PSYTREC, en is (mede-)auteur van meer dan 400 publicaties over tal van psychologische onderwerpen, waaronder EMDR.