Nieuws

De Commissie Voorlichting en Communicatie stelt zich voor!

De commissie Voorlichting en Communicatie van de Vereniging voor Schematherapie is een feit. Ons doel is het informeren van diverse doelgroepen over schematherapie, de vereniging, het register en andere activiteiten van de vereniging, zoals congressen en workshops, waarnaast wij een forum bieden voor collegiale uitwisseling.
Graag stellen we ons aan jullie voor.

Audrey de Jong, voorzitter

Als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en Psychotherapeut ben ik werkzaam in een eigen groepspraktijk voor psychotherapie en leefstijlgeneeskunde in de gemeente Lochem waarbij gewerkt wordt vanuit een integrale visie. Schematherapie neemt hierbij een belangrijke plaats in.

Met de Commissie Voorlichting en Communicatie willen wij de verbinding versterken en uitbreiden tussen de vereniging voor schematherapie, collega’s, verwijzers en belangstellenden in woord en geschrift. Een mooie opdracht waarbij ik jou graag betrek. Wij zijn er voor professionals én cliënten. Laat je weten wat ideeën zijn?

Maarten Pauwels, lid

Mijn naam is Maarten Pauwels, ik ben 33 jaar en sinds deze zomer lid van de commissie Voorlichting en Communicatie. Als GZ-psycholoog en Senior Schematherapeut werk ik bij een vrijgevestigde psychologenpraktijk in Alphen aan den Rijn. Ik vind het belangrijk dat kwalitatief goede en bruikbare informatie over schematherapie makkelijker vindbaar is voor patiënt en therapeut en hier wil ik graag een bijdrage aan gaan leveren. Verder ben ik getrouwd, heb ik sinds dit jaar een zoon en woon ik in Gouda.

Heleen Grandia, lid

Ik ben Heleen Grandia. Ik werk als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en senior schematherapeut bij het NPI. Ik werk sinds 2013 met veel plezier schematherapie. Mijn enthousiasme hierover deel ik graag met anderen, daarom ben ik blij dat ik een actieve rol kan gaan spelen binnen de commissie Voorlichting en Communicatie van de VST. Eén van de dingen waar ik enthousiast over ben is het gebruik van visueel materiaal. Ik hoop anderen te inspireren dit meer te gaan gebruiken en ben heel nieuwsgierig naar andere creatieve toepassingen, dus input hiervoor is van harte welkom!

Micky Kuijer, lid

Mijn eerste kennismaking met schematherapie was aan de Universiteit van Maastricht in de master Forensic Psychology, tijdens de workshops van David Bernstein. Sinds mijn afstuderen heb ik altijd met de forensische doelgroep gewerkt. Schematherapie heeft mij geholpen om complexe problematiek beter te begrijpen en te vertalen voor de patiënt en het behandelteam. Limited reparenting in een setting waar sanctionering lang de boventoon heeft gevoerd is iets waar ik echt warm voor loop. Momenteel werk ik bij de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) Inforsa in Amsterdam.