Nieuws

Bericht voor alle opleiders en supervisoren: Les geven tijdens de coronacrisis

De wereld is in de greep van het coronavirus, waardoor het dagelijks leven van velen ingrijpend is veranderd. Dat geldt ook voor ons schematherapeuten en tevens voor opleiders en deelnemers van de diverse cursussen schematherapie.

Het betekent mogelijk dat cursisten trainingen annuleren. Wellicht kom je als opleider voor de keuze te staan deze te verschuiven naar een later moment, of word je genoodzaakt een training op een andere manier vorm te geven. In dat laatste geval kiezen verschillende opleiders ervoor (deels) te werken met creatieve online-oplossingen, die het mogelijk maken zowel frontaal-klassikaal te werken, als in subgroepen te oefenen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gewerkt met ZOOM, Hangout Meet en digitale ondersteuning, bijvoorbeeld KAHOOT voor kleine tussentijdse toetsen. Wij ondersteunen dergelijke initiatieven van harte, ook al realiseren wij ons dat dit onbekend terrein is en waarschijnlijk extra inspanning zal vragen.

Wij vertrouwen op de zorgvuldige afwegingen van jou als opleider, zodat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft. We gaan ervan uit dat je zoveel mogelijk vasthoudt aan het bestaande programma zoals dit ter accreditatie werd aangeboden, met dezelfde inhoud, oefenvormen en dezelfde hoeveelheid lesuren. Binnen de digitale omgeving zal je naar eigen expertise en inzicht de noodzakelijke creatieve oplossingen kunnen zoeken om dit goed in te vullen.

Wij hopen dat het lukt om alsnog een interactieve en ervaringsgerichte cursus vorm te geven. Het geeft een nieuwe dimensie aan ons vak en daagt ons uit om, zoals past bij schematherapie, nieuwe ontwikkelingen in ons vak toe te passen en met enthousiasme over te dragen!

In ieder geval wordt de termijn van geldigheid van de accreditering van je cursus schematherapie automatisch verlengd met het aantal maanden dat deze periode van ‘sociale onthouding’ duurt.

Wij wensen jou en je naasten alle gezondheid toe in deze onzekere tijden!

Tot slot nog een tip: op de website van de Open Universiteit kun je gratis de zeer interessante en relevante  colleges over digitale didactiek bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur en de accreditatiecommissie van de VSt,

Marleen Rijkeboer en Chris Korevaar