EMDR in Verbinding

Op zaterdag 10 april 2021 organiseert de VEN opnieuw een spetterend congres, met dit jaar als thema EMDR in Verbinding.

 

Afgelopen jaar hebben we, mede door de coronacrisis, een succesvol hybride congresvorm ontwikkeld. Samen beleven, inspireren en ontmoeten blijkt ook te kunnen in een online omgeving met livestream, chat, speeddaten en catering aan huis. Nog nooit hadden we zoveel deelnemers (ruim 1200) en nog nooit was het congres zo goed beoordeeld. Collega’s uit alle uithoeken van het land, sommigen zelfs in het buitenland, met pasgeboren kinderen of andere reisproblemen vonden het hybride congres een verademing. Geen rijen bij de koffie, geen overdaad aan prikkels, gewoon lekker volgen wat je interessant vindt. En later terugkijken wat je gemist hebt in zalen waar je op het moment zelf niet kon zijn.

In 2021 gaan we door met een hybride congres, met – afhankelijk van de maatregelen die er zijn – een groep deelnemers op locatie in Theater Flint in Amersfoort.

Met het thema EMDR in verbinding belichten we de ontwikkelingen in ons vak vanuit een bredere invalshoek: de verbindingen met andere therapieën en ook verbinding tussen hoofd en lichaam, klacht en de context van de klachten.
EMDR wordt vaak ingezet als een interventie in een behandeling die bestaat uit meerdere behandelmethoden. Zo zijn er in de praktijk combinaties met onder andere schematherapie, cognitieve gedragstherapie of sensory motor therapie.

Op bestuursniveau werken de verenigingen voor schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR al een tijdje samen. Hoe gaat dat op de werkvloer? Hoe kun je de verschillende technieken goed combineren? En hoe kun je je als EMDR therapeut laten inspireren door andere stromingen?  Hoe leg je een goede basis onder je behandeling en wat voor manieren zijn er om verwerking te versnellen, werkgeheugen extra te belasten of de partner van de cliënt bij de behandeling te betrekken? EMDR in verbinding gaat over verder kijken, ontwikkelen en inspireren. Natuurlijk gaan we ook kijken wat er op onderzoeksgebied gebeurt en hoe we die gegevens kunnen vertalen naar de praktijk.

Het jaarlijkse EMDR-congres is bij uitstek de plek om nieuwe kennis met elkaar te delen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die nieuwe EMDR kennis hebben verworven of ervaringen hebben opgedaan die ze met ons willen delen en die een workshop willen verzorgen op 10 april. Houd er rekening mee dat de workshops zowel live als in een digitale vorm  zullen worden gegeven. Digitaal is er ook de mogelijkheid tot het werken met acteurs, werken in subgroepen en live interactie met de spreker(s).

Meer informatie: https://www.emdrcongres.nl

Datum en tijdstip:
2021-04-10T00:00:00 2021-04-10T00:00:00
Locatie:
Theater De Flint
Adres:

Amersfoort
Aanmeldperiode: